کوله پشتی
روزنوشته ها
برخلاف خیلی از بچه ها که اکثرا میخوان در آینده معلم، مهندس ،خلبان ودکتر بشن ، من به مامانم میگفتم میخوام یک آشپز بزرگ بشم و واسه 4 تا بچه ام ! غذاها وکیکای خوشمزه بپزم.نمیدونم،اما شاید دوست داشتم بچه هامم مثل من از داشتن مامانی با دستپخت عالی لذت ببرن.البته اون موقع عقلم به این حرفا نمیرسید! احتمالا دوس داشتم خودم پای پخت وپز باشم تا بتونم راحت ناخنک بزنم حالا اما ،من آشپزی میکنم بدون ناخنک زدن ،4تا که هیچی ،یه دونه هم بچه ندارم که دستپختمو به خوردش بدم، درعوض خدا آقای همسفرو نگه داره که با تعریفاش از غذاهام،روحیه میده درحد تیم ملی همیشه دوست دارم از تجربیات دیگران توی آشپزی وشیرینی پزی استفاده کنم و برام مشکله از روی کتاب بخونم وبپزم.درواقع از اسراف شدن مواد اولیه ام میترسم.کم هم دچارش نشدم! شانس اما یه بار با ما همراه بود و کیکی که از روی یک کتاب ،درست کردم،خوب شد و خوشمزه.اگه میخواین ،شمام امتحان کنید.همه ی مراحلشو با تجربیات خودم مینویسم.البته نمیدونم با این گرونی ها،به صرفه است پختن این کیک یا بهتره آماده اشو خرید؟!فک کنم اگه جمعیتتون زیاده ،پختنش بصرفه؛ آخه بدجوری شکم پر کنه لامصب. مواد لازم کیک مرمری: تخم مرغ 4 تا_آرد قنادی دو و نیم لیوان _ شکر یک ونیم لیوان( که برای ترد و کم شیرینتر شدنش میشه یک ویک چهارم لیوان)_ شیر یک لیوان( اگه یکم سرخالی باشه بهتره چون شیرٍ بیشتر باعث میشه روی کیکتون ترک ترک بشه از نرمی)_بکینگ پودر 2 قاشق مربا خوری_کاکائو یکی دوتا قاشق غذاخوری بسته به سلیقه تون در تیرگی ورنگش _روغن مایع یک لیوان _ وانیل یک چهارم ق چایخوری_ اگه وانیلتون تقلبیه! یا شکری ویا کلا کیک طعم دار دوس دارین 2 قطره اسانس هم لازمه. طرز تهیه:اگه با فر میپزین که همین ابتدای کار روشنش کنین باحرارت 220 درجه.اگرم مثل من با کیک پز (که من کیک پزو پیشنهاد میکنم) یه کاغذ اندازه تهش تهیه کنین بذارین کنار،ته ظرفو بچربین وبذاریدش روی گازبا کمترین حرارت ممکن والبته زیرش هم شعله پخش کن.حالا اگرم حال این کارو نداشتین به جایی بر نمیخوره. زرده وسفیده رو جدا کنین.اگه مثل من بعد از تهیه کیک ،حوصله شستن اون همه ظرف کثیفو ندارید،اول با همزن تمیز،سفیده رو بزنین تا خشک بشه واز ظرف نریزه وبذارین کنار.نکته واسه پف کیک اینه که زرده رو خیییییییییییییییییییلی بزنید.همراه وانیل واسانس هرمیوه ای که خواستید.اگه مموری گوشیم نسوخته بود عکساشو میذاشتم که چطور حجم اون زرده های کف کاسه دوسه برابر شده واینکار صبر ایوب میطلبه.اما ناامید نشین که اصل کار همین بود.باقیش آسونه.حالا شکرو اضافه و اول با قاشق مخلوط وبعد باهمزن میزنین تا شکرها به سر وصورت و اطرافتون نپاشه! اینم خوب هم میزنیم که اون کرمه روشن تر شه.حالا روغن مایعو اضافه و کمی هم میزنیم بعدم شیرو اضافه ویکم هم میزنیم.اگه حوصله کثافت کاری الک کردن آردو ندارین که هیچ ؛وگرنه با بکینگ پودر الکش کنین وکم کم به مواد اضافه کنین .حالام سفیده ها رو بریزین روش البته سفیده های ته ظرف که از حالت کفی در اومده ومثل اولش شده نگرانتون نکنه .مهم نیست.یادتون باشه نکته ی مهم دیگه واسه پف کیک اینه که سفیده رو که اضافه کردین دورانی هم بزنید و کم.یعنی گیر ندین که کل سفیده هارو در موادتون حل کنین.حالا 3 چار قاشق از موادو بریزین توی یه کاسه، کاکائو رو باهاش مخلوط کنین هرچی تیره تر ،نتیجه زیباتر. کاغذ چربو ته ظرفتون بذارین.اگه خواستین کیکه مثل سنگ مرمر بشه که یکی دو قاشق از بیرنگها ویه قاشق کاکائویی بریزین تا مواد تموم شه واگه مثل من دیگه خسته شدین ،نصف موادو بریزین تو قالب ،روشون کاکائوییهارو، بقیه موادم روی کاکائوییها .حرارت زیر کیک پزو خاموش کنین چون از سرش حرارت میبینه ومیپزه. نکته آخر واسه پف کیک اینه که مثل ندید بدیدا مدام نرین سروقتشو در فرو هِی باز نکنین یا سر کیکپزو تند تند برندارین .یه 50 دقیقه دندون رو جیگر بذارین وبعدش رونماییش کنین .تو این کتابه کل زمان پختو در فر 50 دقیقه نوشته. من که بعد از 50 دقیقه تازه چک میکنم با چنگال.لحظه ی با شکوه فرو کردن چنگال در قلب کیک ونچسبیدن ذرات کیک به دندونه های چنگال ،خستگیتونو کم میکنه.اما اگه چسبید بذارین بازم بپزه اما نسوزه که ارزش شنیدن سرزنشهای دوروبریا رو نداره. سردتر که شد برگردونیدش توظرف دیگه و برش بدین ونوش جان کنید. * پ.ن :کتاب شیرینی پزی آراسته،فرحناز محسنی آراسته
.کاری که مامان خیلی ناراحت میشد واجازه نمیداد ؛آره شاید این درست تره
.
.
| Design By : MihanFa |
